Commissies

De Utrecht Debating Society heeft verschillende commissies, zodat leden nog meer uit UDS kunnen halen. Lijkt het jou ook leuk om bij te dragen aan UDS? Word dan lid van één (of meerdere) commissies die hieronder staan. Je kan het hele jaar door lid worden van een commissie. Met je commissie kom je af en toe samen om je bezig te houden met jullie taak. Je leert mensen nog beter kennen en zorgt voor nog meer gezelligheid binnen de vereniging! Als je lid wil worden van een commissie, neem dan even contact op met iemand uit het bestuur.

DTU Commissie

De toernooicommissie is een van de belangrijkste commissie van de UDS. Deze commissie draagt zorg voor de organisatie van het Debattoernooi Utrecht (DTU). De toernooicommissie bestaat over het algemeen uit ongeveer vijf personen die ervoor zorgen dat het hele toernooi van begin tot eind op rolletjes loopt.

Activiteitencommissie

Naast debatteren houden leden van de UDS zich ook graag bezig met meer ontspannende activiteiten. De Activiteitencommissie speelt hierop in door ongeveer één keer per maand een activiteit te organiseren waardoor leden elkaar ook buiten het debatteren om beter kunnen leren kennen. Hierbij kan gedacht worden aan een gala, een filmavond, bowlen, maar ook bijvoorbeeld aan meer debatgerelateerde activiteiten zoals het bezoeken van een lezing of een bezoek brengen aan een debatvereniging elders in het land.

Workshopcommissie

De UDS verzorgt ook externe workshops. De afgelopen jaren heeft deze bezigheid een steeds serieuzer karakter gekregen, wat de oorzaak was tot het oprichten van deze commissie. In de workshopcommissie, die uit minimaal 3 personen bestaat, worden de aanvragen die de UDS voor workshops krijgt intern besproken. Het maken van offertes, het onderhandelen over prijzen, het maken van een opzet en het verdelen van workshops onder de workshopgevers van de UDS, alsmede het contact houden met de betrokken aanvrager zijn taken die behoren tot het takenpakket van deze commissie.

Commissie inhoudelijk (training committee)

De Commissie inhoudelijk houdt zich bezig met alle inhoudelijke activiteiten. Zij organiseert workshops, lezingen en trainingen voor de leden. Als lid van deze commissie heb je heel veel inspraak over wat de leden van UDS, waaronder jij zelf, kunnen leren. De onderwerpen variëren van technische workshops over bijvoorbeeld argumentatie, tot onderwerpsgerichte trainingen over bijvoorbeeld schending van mensenrechten in Syria. De activiteiten zijn over het algemeen een keer per maand en vinden vaak plaats op maandag, maar af en toe ook op woensdag. De Commissie Inhoudelijk is altijd op zoek naar nieuwe leden, dus neem gerust contact op met het bestuur als je interesse hebt!

Hear Hear

De UDS heeft een eigen verenigingsblad, de Hear Hear genaamd. Dit blad wordt regelmatig uitgebracht en biedt inzicht in het reilen en zeilen van de vereniging. Het staat een ieder vrij om stukken in te sturen over zaken die direct dan wel indirect met de UDS of debatteren te maken hebben. Het grootste deel van het blad wordt echter gevuld door werk van de uiterst enthousiaste en bevlogen Hear Hear Commissie. Ook een schrijftalent en zin om deel uit te maken van de Hear Hear Commissie? Neem contact op met het bestuur!

Digitaal archief.

Kas Commissie

Waar gehakt wordt vallen spaanders, zo ook bij de UDS. Het bestuur regelt de begroting en de uitgaven, maar er moet uiteraard gecontroleerd worden of het allemaal klopt. De Kascommissie houdt het bestuur dus nauwlettend in de gaten. Doorgaans bestaat de Kascommissie uit twee oud-penningmeesters.