Onze vereniging

Vereniging
De Utrecht Debating Society (UDS) is een gezellige studentendebatvereniging waarin een diverse groep studenten samenkomt om te debatteren. Omdat we openstaan voor alle studenten in Utrecht, heeft onze vereniging een gevarieerd ledenbestand die een leuk gesprek nooit uit de weg gaat.

Leden van UDS zijn vrij om te bepalen hoe actief ze zijn en waarom ze zich bij ons aansluiten. Sommige leden zijn er vooral voor een praatje onder het genot van een biertje, anderen komen vooral voor het debat. UDS is een kleine, hechte vereniging, wat betekent dat iedereen elkaar kent. In de debatten kan het er soms verhit aan toe gaan, buiten de debatten heerst een gemoedelijke sfeer.

We kennen als verenigingen ook commissies, eetgroepen en gezellige activiteiten. We gaan weekenden met elkaar weg, houden we etentjes, organiseren gezamenlijke activiteiten en bezoeken we nationale en internationale toernooien. Kortom: bij UDS gaan inhoud en gezelligheid hand in hand!

Avonden
De woensdagavond is dé UDS-avond. We elke week om 19:30 samen in het Locke-gebouw op de campus van de University College. Daar debatteren we in zowel Nederlands als Engels, over uiteenlopende onderwerpen: economie, politiek, filosofie en vele andere. Verder verzorgen we regelmatig workshops, gegeven door de beste sprekers van Nederland. Zo verbeteren we de vaardigheden van onze leden in onder andere argumentatie, presenteren en spreken in het openbaar. De debatten die wij houden zijn in het format genaamd Brits Parlementair Debatteren. Hierbij debatteer je in teams van twee en krijgt iedereen individuele sprekerstijd om zijn zegje te doen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je niet boven andere mensen uit kan schreeuwen. Op het eind bepaalde een jury wie wint of basis van de overtuigendheid van je argumenten. Meer hierover kan je lezen door hier te klikken.

We sluiten de avond traditioneel af in onze stamkroeg ’t Pandje. Hier bestaat de mogelijkheid om tot in de late uurtjes de algemeen bekende Utrechtse gezelligheid te vieren met de andere UDS’ers.