Debate Academy

De Debate Academy is een stoomcursus presenteren en debatteren die we aanbieden aan onze nieuwe leden. Het bestaat uit drie voorbereidende avonden en een afsluitend toernooi. Op de drie voorbereidende avonden nodigen we drie van de beste sprekers van Nederland uit die een workshop geven over public speaking en debatteren. Daarna wordt er geoefend met presenteren en debatteren, onder begeleiding van ervaren juryleden die goede feedback kunnen leveren.

De Debate Academy is de ideale manier om wegwijs te worden in de wereld van debatteren en de vereniging goed te leren kennen. Onder het genot van een biertje kom je in contact met de andere nieuwelingen en maak je gelijk kennis met onze huidige leden. Deze leden jureren, en staan tussen de workshops en debatten natuurlijk altijd open voor vragen over UDS of gewoon een leuk gesprek.

Uiteraard gaan we met iedereen na afloop naar ‘t Pandje, zodat er gelijk kennis gemaakt kan worden met onze Utrechtse gezelligheid in de kroeg.

De Debate Academy begint op 25 september. De Debate Academy is gratis om aan mee te doen. Je kan ook eerst een kijkje nemen bij onze open avonden op 4, 11 en 18 september. Check onze Facebook pagina voor actuele tijden en locaties.

Debate Academy ervaring door Elmar Schmidt:

Ook al duurt het nog even voordat ik als een echt goede debater gezien kan worden, ben ik verbluft om de progressie te zien die ik heb gemaakt sinds ik begonnen ben. Mijn spreekangst is enorm minder geworden, ik ben kalmer tijdens het spreken, kan beter nadenken tijdens de debatten en gestructureerder argumenten brengen.