Welkom op de website van de Utrechtse Debatvereniging

Hallo daar! Utrecht Debating Society (UDS) is een studentenvereniging en een leuke, gastvrije en constructieve gemeenschap. Je leert bij ons zelfverzekerd te spreken, goede argumenten aan te voeren en je ontdekt dat debatteren de hobby is waarvan je nooit wist dat je die altijd al wilde hebben. Onze avonden zijn informeel en worden aangevuld met bieren en snacks. We zijn een open vereniging, met studenten van alle soorten faculteiten en achtergronden in onze gelederen. We zijn ook een vrij internationale vereniging: twee van onze huidige vier bestuursleden zijn internationale studenten. Omdat we een studentenvereniging zijn, hebben we alleen wel twee grenzen. Wie langer dan een jaar geleden is gestopt met studeren of ouder is dan 27 jaar, kunnen we helaas geen lidmaatschap verlenen.

Hoe, wanneer en waar?

Elke woensdag om 19:30 uur komen we bij elkaar om gezellig te debatteren. We houden meestal twee debatten en sluiten de avond af met een bezoek aan onze stamkroeg, ’t Pandje. Debatten houden we in het Locke Building op de UCU Campus. Voor regelmatige updates over speciale avonden, workshops en gezelligheid, kijk op onze Facebookpagina.

Debatteren is een levensvaardigheid

Debatteren biedt de mogelijkheid om diverse vaardigheden te ontwikkelen en te gebruiken die je nu en na de universiteit helpen. Je kunt perfecte presentatie- en argumentatievaardigheden ontwikkelen, allemaal in een vertrouwde en prettige omgeving met leuke evenementen en reizen. Voor meer algemene informatie en waarom debatteren een grote vaardigheid is, bezoek onze “Waarom debatteren?”-pagina.

Samenwerking met andere debatclubs

UDS staat in nauw contact met andere debatclubs in Nederland, van Zeeland tot Maastricht en van Leiden tot Groningen. Wij zijn blij met de samenwerking en communicatie met andere verenigingen in Utrecht. U kunt contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.

Opleidingen voor bedrijven en organisaties

Wij bieden ook trainingen aan voor bedrijven op het gebied van debatteren, jureren, persoonlijke overtuigingskracht en nog veel meer. Voor meer informatie en wat we bieden en hoe we dat doen, klik hier.